Vilken smak föredrar du?

Som snusare är det lätta att komma in i vanor där man alltid köper samma smak.
Varför gör man det egentligen?

Det finns så många olika smaker och märken idag när man pratar om snus som är tobaksfritt.
Dom kritvita påsarna som inte missfärgar tänderna har snabbt blivit populärt och många föredrar detta framför traditionellt snus.
Att variera sig mellan olika smaker är lättare eftersom utbudet är så pass stort.

Det man ska tänka på är att styrkorna varierar mellan alla tillverkare och graderingarna mellan olika märken kan variera i betydelse väldigt kraftigt.
Vad sägs om ett snus som smakar jordgubbsgodis som Lips Strawberry, att ha smaken av jordgubbe är inte fel då och då.
Dom som snusar traditionellt snus kan vara lite tveksamma över smakerna och det kan faktiskt ta några försök innan man hittar en smak som man tycker om.

Traditionella smaker som bergamott och enbär finns men även Nixs Smokey Tobacco som smakar rökig tobak kan locka även dom mest inbitna vanesnusare.
Mint är dock den vanligaste smaken som det finns massor med variationer på, Velo är en tillverkare som har mint i hela sitt sortiment.
Det är många som eftersträvar den kylande effekten som mint har.

Är man van med hög nikotinhalt och brukar ta en näve lössnus eller två prillor på en gång för att få den där nikotinkicken så finns det lite starkare snus som innehåller så pass hög nikotinhalt att det motsvarar upp till sex normala prillor på 8 mg/g

Pablo är ett sånt märke som har hög nikotinhalt som tillfredsställer även dom mest krävande snusare.
Dom flesta sorterna av tobaksfritt snus har lite högre styrka vilket är uppskattat bland många då man känner att man får sitt behov tillfredsställt snabbt.

Det kommer hela tiden nya smaker i snushyllorna och det är många som börjat variera sig med olika smaker under en och samma dag.
Förslagsvis så använder man tre olika smaker som man varierar med under en dag, på morgonen vill man ha något som smakar mycket men som inte har så stark nikotinstyrka. Då passar SNÖ Chili kanske dom som gillar få något som kittlar lite extra i munnen.

Till lunch så kanske man behöver något lite annorlunda och experimentellt, då passar Dissident Barberry som smakar syrligt och lite beskt fast åt godishållet med en tydlig sötma.

På kvällen så vill man kanske ha något lite starkare och mer klassiskt som passar bra till kvällsdrinken och filmkvällen, förslagsvis kan en prilla som smakar iste med smak av persika passa på, Dissident Peach Tea har en frisk smak som passar in till det mesta.

Så det finns något för alla när det gäller smaker på tobaksfritt snus som även kallas nikotinpåsar, dessa är alltid helt vita i dosan och luktar gott, man slipper alltså den stickande doften av tobak som kan få ögon att tåras.
Tobak som gärna missfärgar tänder är borttaget och istället så har man tillsatt nikotinet till en tuggummibas och andra naturliga material.
Ovanliga smaker som man annars inte hittar med ordinär snus med tobak kan lyftas fram på ett helt annat sätt än tidigare då man slipper ta hänsyn till smakbilden som tobak ger.

Prillorna är oftast mindre vilket gör att dom är mindre benägna att rinna, men om en tobaksfri snus börjar rinna så smakar detta behagligt och stör i dom flesta fallen inget allt.
Personer som vill snusa på jobbet trots att regler säger emot detta har lättare att stoppa in en diskret mindre prilla som inte puttar ut läppen när man har den inne.

Så prova du med och skaffa dig en egen uppfattning, självklart finns det smaker i både hög och låg kvalitet som med allt annat så man får helt enkelt prova sig fram