Hur du målar ditt trägolv

Att måla ett trägolv kan ge det ett helt nytt liv utan att det kräver alltför mycket jobb. Du kan även vara kreativ och välja vilka färger som helst och vilka mönster som helst. Det är den perfekta metoden för dig som vill dölja träet men ändå slippa plastiga mattor eller billiga klickgolv. Furugolv kan bli slitna med tiden, men genom slipning eller målning går det att få dom i nyskick igen.

Innan målningen

Innan du sätter igång med målningen finns det några steg du behöver checka av. För det första kan du behöva slipa golvet för att få en slät och ren grund. Om du bor i Stockholmsområden är det lättast att hyra golvslipning Stockholm, golvslipning Täby, golvslipning Nacka, golvslipning Lidingö eller golvslipning Sollentuna för att du ska slippa göra svårt och tungt arbete. Med golvslipning Stockholm med omnejd kan du vara säker på att det går rätt till och att du kan lägga ditt fokus på målningen.

Efter detta är klart måste du även målartvätta och vara noggrann med att tvätta bort all målartvätt. Här bör du använda en trasa eller svamp som du fuktat med rent vatten.

Under målningen

Efter golvet blivit slipat, tvättat och avtorkat är det dags att grundmåla och toppstyrka. Detta kan du absolut göra själv med rätt verktyg och material, då det inte är så svårt eller kräver en särskild precision. Men du kan även anlita hjälp om du känner dig osäker.

Sedan är det dags att måla, och detta gör du bäst med en filtroller. Börja i ena hörnet av rummet och arbeta dig mot dörröppningen.

Efter målningen

Efter du målat med rollern är det bra om du efterstryker med en moddlare, som är en tunn och bred pensel, för att bli av med bubblor eller ojämnheter. Du kan även behöva måla flera lager om du vill ha ett mer täckande resultat. Då upprepar du bara målningsprocessen igen. Efteråt behöver du inte behandla golvet ytterligare, utan då är det klart. Vill du inte måla ditt golv kan du istället anlita golvslipning stockholm och slipa upp golven.