Hitta rätt takläggare

Att lägga om taket är inget som behövs göras speciellt ofta. Och med tanke på detta kan det vara svårt att få tak på en seriös takläggare. Visst finns det otaliga takläggare online. Men hur vet du att det är en seriös och auktoriserad takläggare?

Gör en sökning

Att hitta olika takläggare är enkelt, sök på takläggning + Uppsala eller motsvarande kommu14n du bor i. På så sätt får du otaliga resultat. Men hur väljer du takläggare? Hur vet du vilken firma som är seriös?

För att få reda på detta behöver du göra ordentligt med efterforskningar. Eftersom du oftast inte kan fråga efter rekommendationer i ditt nätverk krävs det lite mer arbete av dig. Men glöm att se över recensioner på firmans egna hemsida. Där är allt alltid vinklat för att få firman att se så bra ut som möjligt.

Vänd dig istället till sociala medier och se efter vad som skrivs om firman där. Om andra kunder har varit nöjda med service och byta tak kostnad kommer du säkerligen att känna likadant.

Ta in offerter

När du sedan hittat 2-3 takläggare att kontakta är det dags att be om offerter. Varför bör du be om fler än 1 offert? Genom att ta in flera offerter kan du enkelt jämföra de olika kostnaderna. Och på så sätt sålla ut den bästa firman. Men jämför inte endast den totala kostnaden, se över alla olika punkter i offerterna. Om en firma erbjuder ett väldigt lågt pris för till exempel material bör du inte välja just den firman. Men även arbetstimmar bör vara realistiskt beräknade.

När du väljer takläggare uppsala är det smart att inte välja den billigaste eftersom du då kan åka på extra kostnader i efterhand. Att byta tak är inte något du gör särskilt ofta eftersom det håller länge och det kan verkligen vara värt det att ta en extra byta tak kostnad för att det ska bli så bra som möjligt.